- Feldaraboljuk a csirkét, a combokat elfelezzük.
- Egy jó nagy serpenyőben felforrósítunk 2-3 evőkanál zsiradékot. Rárakjuk a csirkedarabokat, és nagy lángon, fedő nélkül minden oldalukat fehérre sütjük. Kiszedjük egy tálba.
- A serpenyőbe teszünk még két evőkanál zsiradékot. Rárakjuk a meghámozott, felszeletelt vöröshagymát, a lereszelt vagy zúzott fokhagymát, kevergetve kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt gombát, visszatesszük a csirkét. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, ráöntjük a fehérbort. Fedőt teszünk rá, és kis lángon pároljuk.
- Amikor már félig megpuhult a hús, hozzáöntjük a darabos paradicsomkonzervet és a sűrített paradicsomot. Levesszük a fedőt, és nagy lángon főzzük. Közben a szaft jól be fog
- sűrűsödni.Tálalás előtt meghintjük összevágott petrezselyem zöldjével, kifőtt tésztával tálaljuk.
Hozzávalók
4 személyre