Marhanyak polentával és sült paprikával
Sózzuk-borsozzuk a húst, majd 200 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Vele együtt megsütjük a paprikát is, amit ezután egy tálba teszünk, és szorosan lefóliázzuk. A póréhagyma fehér részéből félreteszünk egy 10-12 centis darabot, a többit a répákkal és a zellerrel együtt egycentis szeletekre vágunk. Beleszórjuk egy fazékba a megpirított hússal és a fűszerekkel együtt. Hideg vízzel fölöntve addig főzzük, míg a hús meg nem puhul (körülbelül 3 órára lesz szükség). Ha kell, pótoljuk az elpárolgott vízmennyiséget. Amikor a hús megpuhult, kivesszük a léből, hagyjuk kihulni, majd kétcentis kockákra vágjuk. A levet leszűrjük, és sűrű mártássá forraljuk. A paprika héját lehúzzuk, kétcentis kockákra vágjuk, tálalás előtt a hússal együtt almártásba forgatva melegítjük. A polentához a maradék póréhagymát finomra vágjuk, a vaj egyharmad részén megfuttatjuk, hozzáadjuk a kukoricadarát, rövid ideig pirítjuk, majd fölöntjük tejjel. Lassú tűzön folyamatosan kevergetve 15-20 percig főzzük. Sózzuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a maradék vajat. Fólián szétterítjük, 3 cm magas téglatestet formázunk belőle, hagyjuk megdermedni.
Tálalás előtt egyforma négyzeteket vágunk belőle, serpenyőben mindkét oldalukat megpirítjuk.