Marharagu ginnel
Nagyobb kockákra vágjuk a megmosott húst és a lila hagymákat. Pár kanálnyi olajon megdinszteljük a hagymát, rádobjuk a fűszereket és a felaprított húst, majd szakaszos párolással, néha megkeverve addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. Ízlés szerint sózzuk. Beletesszük az aszalt gyümölcsöt meg az ecetes gyöngyhagymát, és együtt készre pároljuk. Csak a legvégén öntjük hozzá a gint, hogy ne menjen el az íze.
Burgonyafánk
A körethez összekeverjük a már kihűlt főtt, áttört burgonyát egy egész tojással, sóval, borssal, sütőporral, csipetnyi reszelt szerecsendióval, és annyi liszttel, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Olajos kanállal gombócokat
formázunk belőle, és bő, forró olajban kisütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk róla.