Forrás: Pásztor Tünde

Marhasült piszkemártással

Marhasült

A húst egy kevés zsíron körös-körül, minden oldalán elősütjük. Ezután megsózzuk, durva borssal megszórjuk, és beletesszük egy tepsibe. Mellérakjuk a cikkekre vágott
hagymát meg a babérlevelet, majd aláöntünk 3-4 dl vizet.
A tepsit lefedjük vagy lefóliázzuk, és a húst 180 fokos
sütőben körülbelül 1,5 óra alatt megpároljuk.

Piszkemártás

Amíg a hús a sütőben időzik, elkészítjük a mártást: az
egrest megmossuk és megtisztítjuk. A forró vajon egy
kicsit megfonnyasztjuk, ízlés szerint sózzuk és cukorral
édesítjük. Felöntjük a borral, majd sűrűre beforraljuk.
A keményítőt kikeverjük 2 dl langyos vízzel. A mártáshoz
adjuk, kevergetve készre főzzük, végül szükség szerint
utánízesítjük.

kaloria 490 CAL
ido 110 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink