Marhaszelet
A hátszínt felszeleteljük, kiklopfoljuk, megsózzuk és megborsozzuk. Meglocsoljuk olajjal, és egy éjszakát érleljük a hűtőben.
Mártás
A mártáshoz a hagymát apróra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, jól elkeverjük, ízlés szerint sóval, borssal, oregánóval vagy bazsalikommal fűszerezzük. Felhígítjuk egy kis vízzel, és pár perc alatt készre forraljuk. A lencsét egy csipet sóval pár perc alatt megfőzzük, leszűrjük és lehűtjük. A lila hagymát karikákra vágjuk, finoman megsózzuk.
A darabokra vágott jégsalátát és paradicsomot egy salátástálban összekeverjük, hozzáadjuk a lencsét meg a cikkekre vágott főtt tojást.
Öntet
Az öntet hozzávalóit összekeverjük, és tálalás előtt meglocsoljuk vele a salátát. A hátszínszeleteket grillen
megsütjük, közben megkenegetjük a paradicsommártással. A lencsesalátával tálaljuk, a maradék paradicsomos mártást pedig kis tálkában mellé kínálhatjuk.