Márton-tál sistergős vasedényben tálalva, vörösboros lilakáposztával, hagymás tört burgonyával

Márton-tál sistergős vasedényben tálalva

A libacombokat és a bőrös kacsamelleket megtisztítjuk, bedörzsöljük a sóból, borsból, fűszerpaprikából és fokhagymaporból álló magyaros fűszerkeverékkel,
majd bekenjük a fokhagymás-rozmaringos kukoricaolajból készült páccal. Fóliába csomagoljuk, és két napig a hűtőszekrényben pácoljuk. A libacombot utána
azon olajostul tepsibe rakjuk, és kicsi vizet aláöntve 1-2 óra alatt pirosra, ropogósra sütjük. Míg a comb pirul, a libamájat szeletekre vágjuk, és a saját zsírjában
oldalanként 3-3 perc alatt megsütjük, majd tányérba rakjuk és a fűszerkeverékkel megszórjuk. A libamáj zsírján egy teflonsütőben „roséra” sütjük a félbevágott
kacsamelleket – oldalanként elég 7-7 perc. Vigyázzunk, hogy a hús ne száradjon ki, hanem a közepe rózsaszín maradjon, a bőr pedig ropogós legyen.

Vörösboros lilakáposzta, hagymás tört burgonya

A körethez cukrot karamellizálunk, majd rávetjük a legyalult lilakáposztát, sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesítjük, felöntjük vörösborral, és készre pároljuk.
Hozzálátunk a burgonyához is. Egy kevés zsíron hagymát pirítunk, megszórjuk fűszerpaprikával, rádobjuk a kockára vágott burgonyát. Felöntjük kevés vízzel, épp, hogy csak ellepje, sóval, borssal megfőzzük, majd összetörjük.
Ha mindez kész, felmelegítünk egy vasserpenyőt, közepére halmozzuk a párolt káposztát, körberakjuk a tört krumplival, ráhelyezzük a combokat meg a melleket, majd ráfektetjük a libamájszeleteket, és tört fokhagymával megszórjuk. Sütőben vagy kemencében pár perc alatt összeforrósítjuk. Díszíthetjük vörösboros aszalt szilvával, sült almával.

kaloria 1860 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink