Márványsajtos csirkeszárny körtés rizspiláffal
A barna rizst kevergetve megpirítjuk az olaj felén. Hozzáadjuk a megmosott, kimagozott, kockákra vágott körtét. Felengedjük másfélszeres mennyiségű vízzel, megsózzuk, és fedő alatt, takaréklángon puhára pároljuk.
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, a szárnyvégeket levágjuk. Finoman megsózzuk – vigyázzunk, mert a márványsajt is sós! –, majd egy serpenyőben a maradék felforrósított olajon lassan átsütjük. Amikor már majdnem
készen van, fölengedjük a tejszínnel, és azzal is pároljuk
egy keveset. A végén belemorzsoljuk a márványsajtot és
megszórjuk apróra vágott petrezselyem zöldjével – további
fűszerezést nem igényel, hiszen a márványsajt íze
éppen eléggé intenzív –, végül még egyszer összerottyantjuk az egészet. A rizspiláf kíséretében forrón tálaljuk.