Mátrai borzas pecsenye gombasztrapacskával

Mátrai borzas pecsenye

A sertésszüzet 12 érmére vágjuk, megsózzuk. Beforgatjuk
lisztbe. A megtisztított burgonyát szálasra reszeljük. A durvára reszelt burgonyából, a tojásból és a lisztből kis sóval masszát keverünk, ízlés szerint reszelt fokhagymával ízesítjük. A masszába forgatjuk a szűzérméket, s a bundázott húst kevés zsiradékon mindkét oldalán körülbelül 2-2 perc alatt ropogósra sütjük.

Gombasztrapacskával

Apróra reszeljük a csiperkét a sztrapacskához – nagyobb,
kinyílt darabokat is választhatunk –, hozzáadjuk a lisztet, a
tojást, sózzuk-borsozzuk, kevés fokhagymával ízesítjük. Vizet nem teszünk hozzá. Kiszaggatjuk, ahogy a galuskát szoktuk, lobogó sós vízben megfőzzük. Kipirított szalonnazsírra és -kockákra szedjük, sajttal és tejföllel tálaljuk.

kaloria 840 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink