Matyóföldi fogdmeg gulyás

Matyóföldi fogdmeg gulyás

A szalonnát kockákra vágjuk, zsírjára sütjük, beletesszük a felaprított vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd a felkockázott marhahúst. Gyakori kevergetés mellett pörköljük, és hagyjuk, hogy levet engedjen. Sózzuk, borsozzuk, és a köményt is beletesszük. Saját levében pároljuk, majd
egy óra múlva húslét vagy vizet adunk hozzá. A húshoz, ha már félig megfőtt, hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, a gombát, a paradicsomot, a kétféle paprikát.
Egy-két babérlevelet is dobhatunk bele. Hagyjuk, amíg a zöldségekkel együtt is forr egyet a levesünk, ezután hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát. Lassú tűzön főzzük, majd beletesszük a lepirított lebbencset. Mielőtt a tűzről levesszük, beleöntjük a bort, majd a tűzről levéve hozzátesszük az apróra zúzott fokhagymát is. Apróra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük, és erős paprikával, ropogós kenyérrel tálaljuk.

kaloria 340 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink