Forrás: Pásztor Tünde

Mazsolaparfé rummártással

Mazsolaparfé

Megmossuk a mazsolát, aztán félórára beáztatjuk az evőkanálnyi rummal elkevert meleg vízbe. A cukrot habosra keverjük a tojások sárgájával meg a négy
kanál tejjel. A tejszínből kemény habot verünk. A mazsolát leszűrjük, jól lecsöpögtetjük, majd alaposan összeforgatjuk a cukros tojással és a tejszínhabbal. Négy kis formába öntjük, s egy éjszakán át a fagyasztóban pihentetjük.

Rummártás

A mártáshoz a két tojássárgáját gőz felett habosra keverjük a cukor felével és a vaníliás cukorral. A maradék cukrot egy kis edényben karamellizáljuk. Levesszük a
tűzről, felöntjük a tejszínnel, majd folyamatos keveréssel kihűtjük. Amikor már langyos, beleforgatjuk a habos tojássárgájákat és a rumot. Tálalásnál a parfékat tányérra
borítjuk (mártsuk a formát egy pillanatra forró vízbe, akkor könnyen kifordul), körbeöntjük az alkoholos mártással. Tört pisztáciával, csokoládéforgáccsal díszíthetjük.

kaloria 460 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink