Mazsolás kuglóf cukormázzal

Mazsolás kuglóf cukormázzal

A mazsolát megmossuk, langyos vízbe beáztatjuk (tehetünk egy kis rumot is hozzá). Reszeljük le a citrom héját, a levét csavarjuk ki. Fél dl langyos tejbe beleteszünk egy teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Közben a puha vajat habosra keverjük a többi cukorral, a csipet sóval és a tojássárgájákkal. Hozzáöntjük a felfutott élesztőt, a maradék langyos tejet, egy evőkanál citromlevet, aztán beledagasztjuk a lisztet. Amikor már szép fényes a tésztánk, akkor leszűrjük a mazsolát, és a reszelt citromhéjjal együtt belekeverjük.
Alaposan kizsírozott-lisztezett kuglófformába töltjük,
letakarva hagyjuk a duplájára kelni. 170 fokra előmelegített sütőben körülbelül 45 percig sütjük. Ha elkészült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk egy kicsit pihenni a formában. Aztán borítsuk rácsra, és hagyjuk teljesen hidegre hűlni. Keverjünk össze egy csészényi porcukrot 2 evőkanál frissen csavart citromlével, és ezt a szép fehér mázat csurgassuk rá a kuglófunk tetejére.

kaloria 320 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink