Forrás: Pásztor Tünde

Mazsolás-szőlős marhatokány petrezselymes csuszával

Mazsolás-szolos marhatokány petrezselymes csuszával

Átöblítjük a mazsolát, és beáztatjuk a mustba. Megmossuk a húst, papírtörlovel megtöröljük, majd vékony csíkokra vágjuk. Fél főre vágjuk a hagymát, megdinszteljük az olajon. Rátesszük a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát, beledobjuk a csíkokra vágott marhát és a babérlevelet. Fehéredésig pirítjuk a húst, utána kis víz hozzáadásával elkezdjük párolni. Az elfőtt folyadékot időnként pótoljuk, ha szükséges. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a mustba áztatott mazsolát a musttal együtt. Készre főzzük. Legvégén adjuk hozzá a leszemezett szőlőt. Lobogva forró, sós vízben pár perc alatt kifőzzük a tésztát. Közben a felforrósított vajon
átforgatjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét, beleszedjük a tésztát, elkeverjük.

kaloria 890 CAL
ido 125 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.