Mediterrán rakott padlizsán
Egy kivajazott tűzálló tálba rétegenként rakosgatjuk a hozzávalókat: elsőként a meghámozott, karikára vágott és besózott padlizsánt, majd a karikára vágott paradicsomot és a mozzarelladarabokat. Ezután meglocsoljuk olívaolajjal, és behintjük a felerész zsemlemorzsából és felerész reszelt parmezánból álló, vágott petrezselyemzöldjével bolondított keverékkel. Ha mindez megvan, újabb réteg padlizsán, paradicsom és mozzarella következik, majd a tál tartalmát megöntözzük a főzőtejszínnel. Jöhet a harmadik padlizsános réteg, amit
ismét olajjal öntözünk, és morzsás-sajtos keverékkel szórunk meg. Ha elfogytak a hozzávalók, az egészet nyakonöntjük a bazsalikomos, sós, felvert tojással. A jénait sütőbe toljuk, és a rakottast jó fél óra alatt készre sütjük.