A medvehagymát megmossuk, leszárítjuk, késsel felvágjuk. Beledobjuk egy aprítógépbe a reszelt parmezánnal, a darált mandulával, a feldarabolt fokhagymával, csipet sóval és az olaj felével. Pár nyomással pépesítjük. Hozzáöntjük a maradék olajat, és viszonylag hosszan keverjük.
Meghámozzuk a krumplit, apró, másfélszer-másfél centis kockákra vágjuk. Hideg, sós vízben felrakjuk főni, ha felforrt, még két-három percig főzzük, utána leszűrjük, hagyjuk szikkadni.
A szalonnát picire vágjuk, egy nagy serpenyőben kipirítjuk, majd kiszedjük a pörcöket. Ugyanitt a felkarikázott kolbászt megpirítjuk, ezt is kiszedjük, félretesszük.
A szalonnazsírban megpirítjuk a krumplit. Ha már szép piros, keverünk hozzá pár evőkanál medvehagymapesztót, beleforgatjuk az elősütött kolbászt, a lereszelt sajtot és a durvára vágott diófélét. Tányérokba szedjük, rászórjuk a pörcöket, forgácsolunk rá pici sajtot.