Medvehagymás kalácsfelfújt sajtos mártással

Medvehagymás kalácsfelfújt sajtos mártással

Kivajazunk pár kis sütőformát. A sárgarépát lekaparjuk, sós vízben roppanósra főzzük, majd összevágjuk. A kalácsot és a sonkát felkockázzuk, a cukkinit félbevágjuk, vékonyan felkarikázzuk. Mindezt váltakozva belerétegezzük az előkészített formákba.
Egy tálba verjük az öt tojást, hozzákeverjük a tejszínt, ízesítjük sóval, őrölt zöld borssal, csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval. Lereszeljük a sajtot, kétharmadát belekeverjük a tojásos mártásba a felaprított medvehagymával együtt.
Egyenletesen beleöntjük a formákba. Kicsit várunk, hogy felszívja a folyadékot a kalács, és utána öntünk még egy keveset, hogy jó szaftos legyen. Egy tepsibe állítjuk a megtöltött sütőformákat, öntünk alá annyi vizet, hogy körülbelül az edények feléig érjen.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül fél óra alatt megsütjük. Az utolsó öt percre rászórjuk a tetejére a félretett reszelt sajtot.

kaloria 430 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.