Összekeverjük a darált húst a két egész tojással, a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott medvehagymával. Golyókat formázunk belőle, majd közepes hőfokra melegített zsiradékon megpirítjuk. Kiszedjük a serpenyőből, melegen tartjuk a tálalásig.
A serpenyőben maradt zsiradékba tesszük a felkarikázott póréhagymát, megdinszteljük. Belerakjuk a feldarabolt laskagombát, és pár percig pároljuk együtt. Felöntjük az alaplével, visszarakjuk a golyókat, és 20 percig főzzük. Szükség szerint sózzuk. Tejszínnel dúsítjuk, száraz fehérborral, petrezselyem zöldjével ízesítjük, végül besűrítjük a keményítővel.
A rizst átforrósítjuk a zsiradékon, majd ráöntjük az alaplevet, és takaréklángon, fedő alatt addig főzzük, míg a levet fel nem szívja.
Grillezett hal vajban párolt spárgával és medvehagymás hollandi mártással