Medvehagymás húsgolyó laskagombával, barna rizzsel

Összekeverjük a darált húst a két egész tojással, a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott medvehagymával. Golyókat formázunk belőle, majd közepes hőfokra melegített zsiradékon megpirítjuk. Kiszedjük a serpenyőből, melegen tartjuk a tálalásig.

A serpenyőben maradt zsiradékba tesszük a felkarikázott póréhagymát, megdinszteljük. Belerakjuk a feldarabolt laskagombát, és pár percig pároljuk együtt. Felöntjük az alaplével, visszarakjuk a golyókat, és 20 percig főzzük. Szükség szerint sózzuk. Tejszínnel dúsítjuk, száraz fehérborral, petrezselyem zöldjével ízesítjük, végül besűrítjük a keményítővel.

A rizst átforrósítjuk a zsiradékon, majd ráöntjük az alaplevet, és takaréklángon, fedő alatt addig főzzük, míg a levet fel nem szívja.

Grillezett hal vajban párolt spárgával és medvehagymás hollandi mártással

kaloria 830 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.