Egy nagyobb lábasban felforrósított olívaolajon üvegesre sütjük a felaprított vöröshagymát; ügyelünk, nehogy megpiruljon. Rászórjuk a rizst, kevergetve, közepes lángon csak addig melegítjük, míg az összes rizsszem át nem melegszik. Ekkor ráöntjük a fehérbort, és kevergetve addig főzzük, míg a rizs teljesen fel nem szívja.
Utána merőkanalanként adagoljuk hozzá a felforrósított alaplevet, mindig csak akkor adjuk hozzá a következő adagot, amikor felszívta az előzőt. Közben folyamatosan keverjük.
Ha kész (a rizs roppanósra puhult), ráteszünk egy fedőt, letakarjuk, és hagyjuk állni egy-két percig, majd hozzákeverjük a vajat, és még tíz percig pihentetjük.
Egy serpenyőben kevés zsiradékot forrósítunk. Megpirítjuk benne a kockára vágott csirkemellet, rádobjuk az apróra kockázott répát, pár perc múlva a feldarabolt paprikát, a zúzott fokhagymát és a koriandert. Sózzuk. A legvégén megy bele a felvágott medvehagyma. Az egészet összefőzzük – ha szükséges, adhatunk hozzá egy kis alaplevet vagy fehérbort. Végül összekeverjük a kész rizottóval.