Medvehagymás sonkatorta

Elkeverjük a vízben a porélesztőt és a cukrot, hagyjuk felhabosodni. Hozzáöntjük a lisztet, a sót, az egész tojást, és szépen kidagasztjuk. A végén beledolgozzuk az olajat is. Utána 40 percig kelesztjük. Kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük. Kétujjnyi vastag csigákra felvágjuk. Kivajazott formába rakjuk, a tetejét olvasztott vajjal lekenjük, és ismét 40 percig kelesztjük. 160 fokos sütőbe 45 percig sütjük.

Töltelék: apró kockákra vágjuk a sonkát, a medvehagymát és a főtt tojást, majd mindezt összekeverjük a többi hozzávalóval.

TRÜKK: Ha nem kapunk medvehagymát, használhatunk helyette friss spenótot, leforrázott csalánt vagy snidlinget.

Klasszikus hidegtál a húsvéti retro lakomához

kaloria 230 CAL
ido 160 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.