Medvehagymás tócsni medvehagymás-sajtkrémes mártogatóval

A tócsnihoz meghámozzuk a kétféle krumplit, a reszelő durvábbik oldalán lereszeljük. Ráöntjük a tejet, megsózzuk, és hagyjuk állni 20 percet. Utána kinyomkodjuk a levét.

Összekeverjük egy egész tojással, egy csokor összevágott medvehagymával és annyi liszttel, amennyit felvesz (pár evőkanálnyiról van szó).

Féltenyérnyi lepénykéket formázunk belőle. Egy nagy serpenyőben egy-két centi mély zsiradékot hevítünk, és közepes hőfokon, több adagban megsütjük a lepények mindkét oldalát. Papírtörlőre szedjük. Valamilyen mártogatóst adunk mellé.

A mártogatóhoz egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, átkeverjük, de nem pirítjuk meg. Ráöntjük a tejet, és kevergetve tejföl sűrűségűre főzzük. Hozzákeverjük a lereszelt sajtokat, azzal már csak addig főzzük, míg el nem olvadnak.

Levesszük a tűzhelyről, belekeverjük az apróra vágott medvehagymát és a krémsajtot, sózzuk, borsozzuk, reszelünk hozzá szerecsendiót.

Medvehagymás rizottó csirkemellel és zöldségekkel

kaloria 420 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.