Medvehagymás túrós pogácsa

A pogácsa minden hozzávalóját összegyúrjuk (az élesztőt nem kell előtte felfuttatni). Jól kidolgozzuk a tésztát, majd cipóvá formázzuk. Átlátszó fóliába csomagoljuk, és legalább egy éjszakára berakjuk a hűtőszekrénybe.

Másnap elővesszük, enyhén lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtjuk, majd hajtogatjuk. A pulton hagyjuk pihenni 15 percet, majd ezt még kétszer megismételjük.

Végül két centi vastagra kinyújtjuk. A tetejét éles késsel bekockázzuk. Közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, nem túl közel egymáshoz. A pogácsák tetejét lekenjük felvert tojással, megszórjuk egy-egy csipet reszelt sajttal.

180 fokos sütőbe toljuk, és aranybarnára sütjük.

Medvehagymás sonkatorta

kaloria 210 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

A tésztához:

50 dkg liszt

30 dkg tehéntúró

10 dkg ömlesztett sajt

10 dkg vaj

10 dkg zsír

1 pohár joghurt

1 tojás

1 csokor medvehagyma összevágva

1 evőkanál só

2 dkg élesztő

1 teáskanál cukor

A tetejére:

10 dkg reszelt sajt

felvert tojás

Ajánlataink