Medvehagymás túrós pogácsa

A pogácsa minden hozzávalóját összegyúrjuk (az élesztőt nem kell előtte felfuttatni). Jól kidolgozzuk a tésztát, majd cipóvá formázzuk. Átlátszó fóliába csomagoljuk, és legalább egy éjszakára berakjuk a hűtőszekrénybe.

Másnap elővesszük, enyhén lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtjuk, majd hajtogatjuk. A pulton hagyjuk pihenni 15 percet, majd ezt még kétszer megismételjük.

Végül két centi vastagra kinyújtjuk. A tetejét éles késsel bekockázzuk. Közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, nem túl közel egymáshoz. A pogácsák tetejét lekenjük felvert tojással, megszórjuk egy-egy csipet reszelt sajttal.

180 fokos sütőbe toljuk, és aranybarnára sütjük.

Medvehagymás sonkatorta

kaloria 210 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.