Medvehagymás krumplisaláta

Megmossuk a burgonyát, sós vízben héjastul megfőzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd meghámozzuk és felkarikázzuk. Elkészítjük a házi majonézt . Egy tálba rakjuk a tojássárgájákat, habverővel elkeverjük a mustárral, a sóval, a citromlével, a borssal. A szoba-hőmérsékletű olajat elkezdjük hozzáadni, eleinte cseppenként, később kicsit gyorsabban, vékony sugárban öntve, közben folyamatosan keverjük. Vastag, sárga, sűrű krémet kell kapnunk.

Ezután a medvehagymát megmossuk, durvára vágjuk, és aprítógépben pépesítjük egy-két evőkanál olajban. A kész majonézbe ezt is beledolgozzuk, végül hozzáforgatjuk a porcukorral habbá vert tejszínt is. A zöld mártásba forgatjuk a burgonyakarikákat. A sonkaszeleteket rózsává formáljuk, a tetejére tesszük. Barna kenyérrel, pohárka száraz fehérborral kínáljuk.

Elkészítési idő: 20 perc
Főzés: 20 perc

 

kaloria 300 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink