Forrás: Pásztor Tünde

Medvehagymás sertéskaraj tormás céklaraguval, ropogós sült krumplival

Medvehagymás sertéskaraj tormás céklaraguval, ropogós sült krumplival

A húst besózzuk, enyhén kiklopfoljuk. A medvehagymát finomra vágjuk, összekeverjük 2 evőkanál olajjal, és megkenjük vele a szeleteket. Félretesszük, hagyjuk állni egy kicsit.
A céklát megfőzzük, megtisztítjuk, nagyobb kockára vágjuk, ízlés szerint sózzuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk a mézet, átforgatjuk rajta a céklakockákat, majd összekeverjük a wasabival. A medvehagymás
pácolajat serpenyőbe öntjük – ha szükséges, még adunk hozzá egy kevés étolajat –, és a húsok mindkét oldalát közepes tűzön 8-10 perc alatt megsütjük. A krumplit meghámozzuk, cikkekre vágjuk, sós vízben kissé előfőzzük, majd bő olajban ropogós-pirosra sütjük. A karajt forrón, a céklaraguval meg a sült krumplival tálaljuk.

kaloria 480 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink