Meggy piros gyümölcsökkel

Meggy piros gyümölcsökkel

Befőzőlábasba öntjük a kimagozott meggyet. elkezdjük főzni. Addig, amíg levet nem ereszt, nagyon gyakran kavargatjuk. Ha már átfőtt, hozzáadjuk a málnát és a ribizlit, de ezekkel már csak pár percig forraljuk. (Tehetünk hozzá mindenféle gyümölcsöt, epret, piszkét, cseresznyét stb., amihez éppen hozzájutunk.) A cukrot összekeverjük a pektinnel, és lassan, folyamatos keverés közben hozzáöntjük a csendesen rotyogó lekvárhoz. Alaposan átkeverjük, még pár percig forraljuk. Azonnal, tűzforrón pici, fertőtlenített üvegekbe töltjük. Rácsavarjuk a fémkupakot, fejre állítjuk öt percre. Visszafordítjuk a
talpára, és ha kihűlt, mehet is a kamrába.

kaloria 40 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink