Hornok Magdi ugyan a névnapi pályázatunkra küldte a következő ünnepi ételsort, de karácsonyi menüként is tökéletesen megállja a helyét.
Egy félgömb alakú tálat kibélelünk átlátszó fóliával, és körben kirakjuk babapiskótával. Kikeverjük a gesztenyepürét a puha vajjal meg a pár evőkanálnyi tejjel, közben rummal, vaníliás cukorral ízesítjük. Elvegyítjük benne a mazsolát és a meggyet is.
Betöltjük a babapiskótával bélelt üregbe. A tetejét is kirakjuk piskótával. Teszünk rá egy fóliát és valamilyen nehezéket, majd berakjuk a hűtőszekrénybe egy napra. Másnap egy tálra borítjuk. Lehúzzuk róla a fóliát. A csokit gőz felett összeolvasztjuk egy-két evőkanál olajjal, és bevonjuk vele a süteményt. Végül megszórjuk durvára tört mogyoróval. Tortaszerűen cikkekre szeleteljük, friss tejszínhabbal tálaljuk.