Forrás: Csonka Ilona

Meggyes kakaótorta

Habosra keverjük az egész tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral. Beledolgozzuk a puha vajat meg a tejet, végül pedig a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet is beleszitáljuk. Kerek, papírral bélelt tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Forrásig melegítünk egy deci tejszínt 3 evőkanál cukorral és 3 evőkanál vízzel. Levesszük a tűzről, beleszórjuk az apróra vágott csokit, és kevergetve felolvasztjuk. Hűtőbe tesszük.

Leszűrjük a befőttet, a levét felfogjuk. A befőttlevet kiegészítjük annyi vízzel, hogy összesen 7,5 dl legyen. Egy kis részével csomómentesre kikeverjük a pudingporokat. A többi folyadékot felforraljuk a meggyel együtt, közben ízesítjük a fahéjjal és a szegfűszeggel. Ha már majdnem forr, beleöntjük a kikevert pudingport, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Langyosra hűtjük. Ha már kellően hideg, elektromos habverővel habosra keverjük a puha vajat a rummal, és összeforgatjuk a meggyes krémmel. Megkóstoljuk, ízlés szerint porcukorral édesítjük.

A kihűlt tortalapra rákenjük a krémet. A tetejére rakjuk a koktélcseresznyéket, megszórjuk durvára tört pisztáciával. Elővesszük a hűtőből a csokoládés krémet, elektromos habverővel jól kihabosítjuk, majd megkenjük vele a torta oldalát.

Svéd mandulatorta

Málnás túrótorta

 

kaloria 380 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

személyre

Forrás: Csonka Ilona

Ajánlataink