Svéd mandulatorta

Tészta

25 dkg mandulát ledarálunk a nyírfacukor felével, majd a
maradék 5 dkg-ot durvára daráljuk. A tojások fehérjét a
nyírfacukor másik felével kemény habbá verjük, s óvatosan a habba forgatjuk a mandulát. Két 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és belesimítjuk a mandulás masszát. 170 Celsius-fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. A tortaformában hagyjuk kihűlni.

Krém

Közben a tojások sárgáját a keményítővel meg a nyírfacukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet és a vaníliarúd kikapart belsejét. Vízgőz felett puding állagúra főzzük. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd hozzáadjuk a darabokra vágott vajat, és botmixerrel krémes állagúra keverjük. A tortalapot tányérra vagy tortatálra helyezzük, megkenjük a krém felével, majd ráhelyezzük a másik tortalapot, végül kívülről megkenjük a maradék krémmel. A szeletelt mandulát kicsit megpirítjuk, és a tortára szórjuk. Jól kihűtjük, majd tálaljuk.

kaloria 400 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.