Meggyes kölesfelfújt

Nagyon alaposan, több vízben megmossuk a kölest. Háromszoros mennyiségű, enyhén sós vízben felrakjuk főni, és addig főzzük, míg a szemek meg nem puhulnak (nem baj, ha szétfőzzük, most nem kell gurulósnak lenniük). Letakarva hagyjuk langyosra hűlni.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket habbá verjük. A sárgájákat kihabosítjuk a kristálycukorral és a fahéjjal. A fagyasztott meggyet hagyjuk felolvadni, a befőttet leszűrjük.

A langyosra hűlt köleshez keverjük a kókuszkrémet, a cukros tojássárgájákat meg a meggyet. Óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot. Egy közepes tepsit kikenünk zsiradékkal, belesimítjuk a köleses masszát. Alufóliával lezárjuk, és 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Kivesszük, levesszük róla a takarást. Visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, míg szépen meg nem pirul. Hagyjuk a tepsiben kihűlni.

Tálalás előtt meghintjük porcukorral, és kockákra vágjuk.

Citromos kölespuding

kaloria - CAL
ido 110 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink