Citromos kölespuding

Többször, váltott vízben alaposan megmossuk az átválogatott kölest. Megfőzzük a csipet sóval ízesített tejben. Ha felszívná, adunk még hozzá vizet. Viszonylag sokáig kell főzni, hogy jól szétfőjön, krémes legyen a köles. Ha kész, langyosra hűtjük (akár előző nap is elkészíthetjük).

A három nagy, kezeletlen citromot megmossuk. A héjukat lereszeljük. A levüket kifacsarjuk, majd mindezt hozzákeverjük a köleshez. Beledolgozzuk a tojások sárgáját, édesítjük a cukorral és a vaníliás cukorral, végül hozzáforgatjuk a fehérjékből vert habot.

Kizsírozunk, kivajazunk egy közepes tepsit, belesimítjuk a masszát úgy, hogy körülbelül 2-3 cm magas legyen, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Végül elkészítjük a citrommázat a tetejére: kinyomjuk egy nagy vagy két kisebb citrom levét, összekeverjük annyi porcukorral, hogy sűrűn folyós legyen, és rákenjük a sütemény tetejére. Ha megdermedt, kockára vágjuk. Díszíthetjük mentalevéllel, vékonyra vágott citromhéjjal.

5 érdekesség a kölesről, amit nem tudott

kaloria 220 CAL
ido 95 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.