Meggyes gesztenyetorony
Az almát félbevágjuk, kiszedjük a magházát, a húsát karcsú hasábokra vágjuk, majd 10 percig érleljük a narancslében. Azután összekeverjük a kockákra vágott
gesztenyével, a meggyel, a mandulával, a rummal és a mézzel. Végül hozzáadjuk a tojásokat és az őrölt mogyorót. A gesztenyés masszát négy kivajazott formába
töltjük, és a 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 percig sütjük.
Vaníliamártás
Az ételkeményítőt simára keverjük fél deci tejjel. Felhasítjuk a vaníliarudat, és kikaparjuk a belsejét. A maradék tejet a cukorral, a vaníliarúddal és a kikapart belsejével együtt felforraljuk, belekeverjük az ételkeményítőt, és körülbelül 1 percig forraljuk. A mártást levesszük a tűzről, kiszedjük belőle a vaníliarudat, és a tojások sárgáját egyenként belekeverjük. A mártást tányérokra osztjuk, és ráborítjuk a gesztenyés tornyot. Tálalás előtt mentalevéllel díszítjük.