Forrás: Receptposta

Meggyes krémes

A VIZES PISKÓTA

ELŐKÉSZÍTÉS: 1 óra – SÜTÉS: 20 perc – A tojásfehérjékből és 3 evőkanál vízből habot verünk, hozzáadjuk a 9 evőkanál kristálycukrot. Tovább verjük, míg az egész kemény nem lesz. Egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, majd végül a szalalkálival elkevert lisztet. Nagy tepsit papírral kibélelünk, belesimítjuk a masszát, és 180 fokos sütőben megsütjük.

A KRÉM

A krémhez egy deci hideg vízbe áztatjuk a zselatint. A 6 tojássárgáját elkeverjük egy
csomag vaníliás cukorral, 1 csomag vaníliás pudingporral, 5 dl tejjel, 5 dkg cukorral,
és nagyon kicsi lángon sűrű krémmé főzzük. Amikor kész, rögtön belekeverjük
a zselatint. A 6 tojásfehérjét egy csipet sóval és 20 dkg cukorral kemény habbá
verjük, és óvatosan a forró krémbe forgatjuk.

A SÜTEMÉNY ÖSSZEÁLLÍTÁSA

A teljesen kihűlt piskótát két lapba vágjuk. Az egyiket belefektetjük a tepsibe, amiben sütöttük. Megkenjük lekvárral. Rákenjük a krémet. Rárakjuk a másik lapot, ezt is megkenjük lekvárral. Kirakjuk lecsöpögtetett meggybefőttel. A tetejét bevonjuk tortazselével. Pár órát hideg helyen dermesztjük, utána kockára vágjuk.

kaloria 230 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Receptposta

Ajánlataink