A PAVLOVÁHOZ:
ELŐKÉSZÍTÉS: 35 perc – SÜTÉS: 1-1,5 óra –
A tojásfehérjéket a sütőporral kemény habbá verjük. Több adagban hozzáadunk 10 dkg porcukrot, és ezzel tovább verjük, mindaddig, míg kőkemény nem lesz a hab. A maradék porcukrot összevegyítjük a vaníliás cukorral és a keményítővel, a habhoz forgatjuk az áttört lekvárral együtt. Habzsákból papírral bélelt tepsire nyomunk két, körülbelül 20 cm átmérőjű kört. 80-100 fokon, fakanállal kitámasztott sütőben szárítjuk 1-1,5 órát. Ha kihűltek a lapok, összeállítjuk a pavlovát. Az alsó lapot tálra tesszük.
A RAKOMÁNYHOZ:
Habot verünk a tejszínből a vaníliás cukorral és a porcukorral. A felét rásimítjuk az alsó lapra, kirakjuk kimagozott friss meggyel. Rátesszük a felső hablapot, gyengéden rányomjuk. Rákenjük a tejszín maradékát, meghintjük őrölt fahéjjal, kirakjuk száras meggyel. Azonnal tálaljuk.