Tészta
A tészta hozzávalóit jó alaposan összedolgozzuk, cipóvá formáljuk, és 30 percre betesszük a hűtőbe pihenni. Közben elkészítjük a tölteléket az alábbiak szerint.
A tésztát kétfelé osztjuk úgy, hogy az egyik cipó egy kicsit nagyobb legyen a másiknál. A nagyobb cipót lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kivajazott,
kilisztezett 24 cm átmérőjű tortaformát. A 180 fokra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt elősütjük a tésztát. Ezután ráhalmozzuk, és egyenletesen elterítjük a langyosra hűlt tölteléket. Kinyújtjuk a másik lapot, ráhelyezzük, és a széleket jól összenyomkodjuk. A pite közepén egy kis „kéményt” vágunk, hogy sütés közben
a gőz eltávozhasson. Megkenjük a tetejét tojássárgájával, azután a 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Töltelék
Az egyik meggybefőttet a levével együtt egy lábasba töltjük, a másikat leszűrjük – a levét felfogjuk –, és a gyümölcsöt ugyancsak az edénybe öntjük. Ízlés szerint
megcukrozzuk, és felforraljuk. A félretett meggylét kikeverjük az étkezési keményítővel, a meggyhez adjuk, ismét felforraljuk, és pár perc alatt kevergetve besűrítjük.