A TÉSZTÁHOZ
ELŐKÉSZÍTÉS: 40 perc. – SÜTÉS: 45 perc. – Összegyúrjuk a tésztát a hozzávalókból. Három cipóra osztjuk. Az egyikhez hozzádolgozzuk az evőkanálnyi kakaóport is. Vékonyra kinyújtunk egy fehér tésztát, beleterítjük egy kizsírozott-kilisztezett nagy tepsibe. (Egy réteg töltelék jön, egy kakaós lap, újabb réteg töltelék.) Ezután az egészet beborítjuk a kinyújtott harmadik cipóval.
A KÖZÉPSŐ LAPHOZ
A három cipóra osztott tésztából az egyikhez hozzádolgozzuk az evőkanálnyi kakaóport is, majd ezt a cipót kinyújtva a magozott meggyrétegre tesszük.
A TÖLTELÉKHEZ
Az első réteg tésztára rátesszük a kimagozott meggyet (vagy a kétüvegnyi lecsöpögtetett meggybefőttet). Utána ráterítjük a szintén vékonyra nyújtott kakaós lapot. Ezt megkenjük a lekvárral, rászórjuk a diót. Beborítjuk a kinyújtott harmadik cipóval. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 45 percig sütjük.
A MÁZHOZ
Amíg Meggyes Rózsi sül, összekeverjük a máz hozzávalóit, és rögtön a sütőből kivett, még tűzforró sütemény tetejére simítjuk. Teljes dermedés előtt érdemes bekarcolni a szeletek helyét. Vékony, hosszúkás szeletekre vágjuk.