Meggyes-mákos túrókehely
A meggyet kimagozom, összekeverem 8 dkg cukorral, 3-4 evőkanál vízzel meg a fahéjjal, és éppen csak felforralom. A gyümölcsöt ezután lecsepegtetem, a levét felfogom (kb.
2 dl meggylére lesz szükségem). A zselatint kikeverem a cseresznyepálinkával, hozzáöntöm a meggyléhez, és állandó keverés mellett feloldom, besűrítem. Belekeverem a meggyszemeket is, a fahéjrudat eltávolítom. Közben a marcipánt darabokra vágom, és a túróhoz vegyítem. A
masszát ezután átpasszírozom. Hozzáadom a porcukrot, a darált mákot és a vaníliás cukrot, végül a kemény habbá vert tejszínt is belekeverem. A desszertet talpas üvegpoharakban tálalom: egy réteg mákos túrókrémre
egy réteg meggyes krém kerül. A tetejét citromfűvel díszítem.