Meggyes-mandulás kocka

Meggyes-mandulás kocka

Elektromos habverővel habosra keverjük a darált mandulát
a cukorral, egy egész tojással és hat tojás sárgájával.
Amikor már szépen kivilágosodott a massza és szemmel
láthatóan megnőtt a térfogata, hozzáadjuk a morzsát és
a hat tojásfehérjéből vert kemény habot, óvatosan összeforgatjuk. Zsírral kikent, liszttel megszórt tepsibe öntjük a tészta felét. Egyenletesen elosztjuk rajta a kimagozott meggy felét. Utána ráöntjük a maradék masszát, és rászórjuk a meggyet. 180 fokos sütőben megsütjük szép világosra. Ha kihűlt, kockára vágjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.

kaloria 210 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink