Meggyes-pudingos kocka

Tészta

A tésztához a tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot meg a 4 tojássárgáját, a vaníliát, a lisztet, a sütőport, a sót. Sütőpapírral bélelt nagy tepsiben megsütjük (vékony legyen). Hagyjuk kihűlni.

Töltelék

A két üveg befőtt levét leszűrjük, s vízzel kiegészítjük, hogy 1 liter legyen. Ezzel és a cukorral megfőzzük a pudingokat. Ha felforrt, belekeverjük a meggyeket, és összeforraljuk.
Levesszük a tűzről, langyosra hűtjük, ekkor még jól kenhető. Rásimítjuk a piskótára.

Tejszínhabos, kekszes réteg

Kemény habbá verjük a tejszínt a cukorral és a habfixálóval, majd rákenjük a meggyes krémre. A hab tetejét sorban kirakjuk keksszel.

Citrommáz

Jól kikeverjük a citromlevet a porcukorral, és a kekszeket bevonjuk vele.
Hűtőbe tesszük. Másnapra összeérnek az ízek, ekkor a kekszdarabok mentén felszeleteljük.

kaloria 250 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink