Meggylekváros tekercs
Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sütőporral.
Hozzáadjuk a puha vajat, a tojássárgáját, az egész tojást,
a 3 dkg porcukrot, végül 3-4 evőkanál tejet. A maradék
tejet odakészítjük. Kézzel összegyúrjuk a tésztát, ha szükséges, adunk még hozzá pici tejet. Két cipóra osztjuk.
Enyhén lisztezett gyúródeszkán egyesével kinyújtjuk, nem túl vékonyra. Megkenjük vastagon a meggylekvárral,
majd feltekerjük, mint a bejglit. Egy nagy sütőlapra sütőpapírt terítünk (mivel biztosan ki fog folyni kicsit a lekvár, így nem kell majd az odasült lekvárt kapargatni a tepsiről). Óvatosan átemeljük a két rudat. 180 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt rózsaszínre sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk, vastagabb szeletekre vágjuk.