Előkészítés: 25 perc Sütés? 50 perc
Elektromos habverővel habosra keverjük a puha vajat a kristálycukorral, a sóval és a vaníliás cukorral. Utána egyesével hozzádolgozzuk az egész tojásokat. Egy külön tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a citromhéjjal és a diákcsemegével. Fakanállal dolgozva belevegyítjük a cukros-vajas tojásba a tejszínnel, a citromhéjjal és a leszűrt meggybefőttel együtt. Egy nagy (28 cm átmérőjű) kerek tortaforma aljába sütőpapírt szabunk. Belesimítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 percig sütjük.
Közben egy nagy serpenyőben összeolvasztjuk a mézet és a kristálycukrot, hozzáadjuk a vajat, belekeverjük a mandulát és a zabpelyhet. Ha nem elég folyékony, kis tejet is adunk hozzá. Rákenjük a majdnem teljesen megsült torta tetejére, és 200 fokon még nagyjából tíz percig sütjük. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.