Pirított diós sütemény

Vitai Mihályné (Fényeslitke) ünnepi édessége igazi ínyencség a dióimádók számára. A vastag, habos diótölteléken túl még a tetejére is jut pár maréknyi pirított csemege. Karácsonyi süteményként is remekül megállja a helyét.

  1. Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, kinyújtjuk, zsírozott tepsibe terítjük. Megkenjük baracklekvárral.
  2. A diós réteghez a hat tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, beletesszük a darált diót, a zsemlemorzsát és a kevés sütőport, végül hozzáadjuk a hat tojás habbá vert fehérjét. Rásimítjuk az omlós tésztára, és együtt megsütjük.
  3. Habosra keverjük a krémhez a hozzávalókat (a vaj kivételével), és gőz fölött sűrűre főzzük. Ha kihűlt, belekeverjük a vajat. Rákenjük a hideg tésztára.
  4. A diót sütőben vagy száraz serpenyőben megpirítjuk, ha kihűlt, durvára törjük, s megszórjuk vele a sütemény tetejét. Olvasztott csokoládéval bevonjuk vagy megcsurgatjuk.

Diós-almás pite

Diós-ribizlilekváros szelet

kaloria 370 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.