Meglepetésbukta

Közepesen lágy kelt tésztát dagasztunk a hozzávalókból.

Ha megkelt, gombócokra osztjuk, és mindegyikből kistányérnyi köröket nyújtunk. A köröket félbevágjuk. Az egyik szélükre teszünk a kiválasztott töltelékből, és tölcsérszerűen elkezdjük feltekerni. Ha negyed kört felcsavartunk, akkor bevagdossuk a tészta utolsó negyedét, és úgy tekerjük készre.

Egy kizsírozott, kerek sütőtálba lerakjuk sorban egymás után úgy, hogy a tölcsérek széles része nézzen a tál széle felé. A tál közepére egy kis maradék tésztából és töltelékből rózsát formázunk.

Letakarjuk, és ismét hagyjuk kelni körülbelül fél órát. Végül felvert tojással lekenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Sajtkrémes mákosguba-torta sütés nélkül

 

kaloria 350 CAL
ido 190 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.