Sajtkrémes mákosguba-torta sütés nélkül

Felfőzzük a tejet a kristálycukorral és a csipet sóval. Ha felforrt, beleszórjuk a mákot, hozzákeverjük a vaníliás cukrot, és közepes lángon jó öt percig főzzük. Levesszük a tűzhelyről és hagyjuk hűlni. Ha már csak langyos, eloszlatjuk benne a mascarponét. A kifliket felkarikázzuk és beleforgatjuk a mákos krémbe. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, beleöntjük a mákos kiflit. Becsomagoljuk, és egy éjszakára betesszük a hűtőszekrénybe.

Tálalás előtt a tejszínből kemény habot verünk a porcukorral. A tortát kivesszük a tortaformából, átemeljük egy tortatálra. A tejszínhab nagyobb részét rákenjük a torta tetejére és oldalára. A maradék tejszínhabot kétfelé vesszük, az egyikbe belekeverünk egy teáskanál darált mákot. A kétféle habot habzsákba töltjük, és különféle csövekkel kis halmokat nyomunk a torta tetejére. Végül pár szem apró cukorgyönggyel, mákkal díszítjük.

Habkönnyű mákos és diós kalács

kaloria 650 CAL
ido - perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink