Meleg hagymás burgonyasaláta

Lesúroljuk a krumplit, és sós vízben héjastul felrakjuk főni.

Közben meghámozzuk a hagymákat. Mind a kétfélét felkarikázzuk.

A vöröshagymát kevés olívaolajon elkezdjük dinsztelni egy jó nagy serpenyőben, só nélkül. Ha már kicsit összeesett, akkor ráöntjük az almaecetet, és azzal forraljuk kis lángon. Ha már majdnem kész, hozzákeverjük a lila hagymát, ezzel már csak egy percig forraljuk. Sózzuk, borsozzuk, egy-két teáskanál mézzel édesítjük.

A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, és még melegen beleforgatjuk a hagymás alapba. Végül hozzáforgatjuk a felszeletelt paradicsomot, megszórjuk némi összevágott petrezselyem zöldjével. Hideg aludttejjel a legfinomabb.

Burgonyasaláta gazdagon

kaloria 220 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink