- Félbevágjuk a tököt, kivájjuk a magjait, a húsát körülbelül 2 cm széles cikkekre vágjuk. Egy sütőlemezt kibélelünk alufóliával, majd megkenjük 2 evőkanál olajjal. Rásorakoztatjuk a tököt, majd sóval fűszerezzük. A 225 fokra előmelegített sütő középső részében körülbelül 20 percig sütjük.
- A pirospaprikát elkeverjük 3 evőkanálnyi juharsziruppal és 1 evőkanálnyi olívaolajjal. Megkenjük vele a tököt, és puhára sütjük.
- Megtisztítjuk a rókagombát, a nagyobb példányokat kettévágjuk. A rucolát megtisztítjuk, megmossuk és felitatjuk róla a nedvességet. A kecskesajtot kis darabokra vágjuk. Egy kevés olívaolajon alaposan átsütjük a rókagombát, majd sóval és borssal fűszerezzük.
- A maradék juharszirupot elkeverjük a mustárral, a balzsamecettel és a maradék olívaolajjal. Sóval és borssal fűszerezzük, majd beleforgatjuk az apróra vágott metélőhagymát. Tányérokra osztjuk a salátát, meglocsoljuk az öntettel és a bazsalikommal díszítve tálaljuk.
Hozzávalók
4 személyre