Forrás: Pásztor Tünde

Csípős csirke paradicsomsalsával

  1. Először a zöldségkeveréket állítjuk össze. A paradicsomokat félbevágjuk, kiskanállal kiszedjük a belsejüket (erre most nem lesz szükség, használjuk el más ételhez), a húsos részt apró kockákra vágjuk. Nagyon apróra kockázzuk a lila hagymát és a fokhagymát, valamint finomra metéljük a zöld fűszernövényeket is. Tetszés szerinti mennyiséget felaprítunk a csípős paprikából is. Mindezt összekeverjük egy tálban, pár csepp tabasco szósszal ízesítjük, majd hozzáadunk még egy evőkanál olívaolajat is. Hagyjuk egy kicsit állni, hogy jól összeérjenek az ízek.
  2. A csirkemellfiléket megmossuk, leszárítjuk, besózzuk. Egy nagy serpenyőben megforrósítunk fél deci olajat, és átsütjük rajta a húsdarabokat. Ha kész, őrölt csípőspaprikába forgatjuk. Felszeletelve tálaljuk a fűszeres zöldségkeverék társaságában.

Sajtkéregen sült csirkemell zöldborsós burgonyalepénnyel

Sárgarépás csirkemell mézes ananásszal

 

kaloria 290 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.