Forrás: O. Horváth György

Mélyen pácolt grillezett disznócomb

Páclé

Sikerült a hentesnél egy szép darab disznócombot vennem,
olyat, melyet keresztben a csontjával és a bőrével
együtt szeltek le a nagy combról. Így bőrös is volt, húsos
is, cupákos és csontos is. Ideális grillezni való: nem túl száraz, nem túl zsíros. Nos, ezt a nagy szeletet oltottam be a páccal, melyet úgy készítettem, hogy a felolvasztott vajban elkevertem a különféle szószokat, fűszereket, majd 2 deci vízzel felengedtem.
Ezt követően a húst szinte két centinként megböködtem,
és legalább 2 centi mélyre szúrva a tűt, belenyomtam egy-egy kisebb pácléadagot. Úgy ügyeskedtem, hogy a páclé fele megmaradjon, amivel jól bedörzsöltem kívülről. Nagyjából félórát állni hagytam.

Grillezett disznócomb

Közben elkészítettem a zöldségeket. Ehhez a paradicsom kalapját levágtam, egy karalábévájóval kikapartam a belsejét. Egy tepsiben, kicsi olajon megdinszteltem az apróra vágott vöröshagymát, majd rádobtam a felkockázott padlizsánt. Kicsit pirítottam, majd rámorzsoltam a sajtokat, négy kisebb trappistaszelet kivételével. Ezzel a sajtos-padlizsános
eleggyel töltöttem meg a paradicsomokat, aztán grillen egy kicsit megkapattam az aljukat. Nem kell sokáig sütni, mert akkor szétrepedhet a zöldség és kifolyik a töltelék. A gombák belsejét kicsit megolajoztam, sóztam, majd 5-6 vékony fokhagymaszelettel megspékeltem. Ezzel a felével kezdtem grillezni, majd megfordítva egy-egy szelet sajtot dobtam a közepükre. Akkor sül át a gomba alja is, ha a sajt megolvad a tetején.
A húst először nagy hőmérsékleten kezdtem sütni, vagyis mindkét oldalán kicsit megkapattam, majd, magasabbra téve a rácsot, fél-fél órát pároltam-pirítottam a combot. Érdemes olykor kicsi olajjal átkenni, máskülönben kiszáradhat. Vörösbort ittunk hozzá, és jó adag friss kenyérrel meg a grillezett
zöldségekkel kínáltuk.

kaloria 560 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: O. Horváth György

Ajánlataink