Mentás citromleves

Felrakunk főni egy liter vizet. Adunk hozzá egy nagy csipet sót, beleszórjuk a felaprított citromnádat, a finomra vágott gyömbért. Belereszeljük három citrom héját, hozzáfacsarjuk a levüket is. Édesítjük egy kis mézzel vagy cukorral. Kicsit forraljuk, hogy a hozzávalók jól kiadják az ízüket.

A pudingport összekeverjük a hideg tejszínnel, hozzáöntjük a leveshez, és kis lángon, kevergetve újraforraljuk.

A sűrű levest hideg vízbe állítjuk, hogy gyorsan kihűljön.

Közvetlenül tálalás előtt keverünk bele pár levélnyi összevágott mentát. Tányérokba szedjük. Egy-két citromkarikával, mentalevelekkel díszítjük.

Jön a család, mit főzzünk vasárnap?

kaloria 210 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink