Mentás málnahab réteskosárban
A málnát szitán áttörjük. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, beleforgatjuk a gyümölcsvelőt, majd a keveréket hűtőbe tesszük.
A karamellmártáshoz a kristálycukrot aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a szeletelt mandulát, rácsorgatjuk a főzőtejszínt, és mártás sűrűségűre forraljuk. Mielőtt
nekifognánk a réteskosárnak, négy tűzálló bögrét egy-két percre forró sütőbe teszünk, majd az aljukat kívülről beolajozzuk. A réteslapból akkora négyzeteket vágunk,
hogy a négy felfordított bögre alját beboríthassuk velük. A lefordított csészéken a tésztát a 180 fokos sütőben 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálaláskor a málnahabot fagylaltos kanállal a tésztakosárba szedjük, ízlés szerint porcukorral meghintjük. Megcsorgatjuk karamellöntettel, és tejszínhabot kínálunk mellé. Mentalevelekkel díszítjük.