Mentás zöldborsópürével töltött csirkemellfilé, szezámmagos bundában rántva
A zöldborsót a burgonyával kevés sós vízben puhára főzzük. Miután megfőtt, fehér borssal fűszerezzük, és beletesszük az apróra vágott mentát. Turmixoljuk,
kihűtjük. A csirkemellfiléket kiklopfoljuk, sóval, szárnyasfűszerrel befűszerezzük, majd a kihűlt zöldborsópürével megkenjük. Összecsukjuk a csirkemellszeleteket, szezámmagos morzsában szokás szerint panírozzuk, majd forró olajban kirántjuk.
Citromos-sajtos rizottó
A rizst kevés olajon üvegesre pirítjuk, a borral felöntjük, azután egy csésze forró húslevest és fél citrom levét öntjük hozzá. Folyamatos keverés mellett lassú tűzön
főzzük, az elpárolgott folyadékot csészénként pótoljuk.
Pár perccel a főzési idő vége előtt hozzáadjuk a maradék citromlevet, a tejszínt meg az apróra vágott petrezselyemzöldet. Őrölt borssal és sóval ízesítjük. Amikor
megfőtt, elzárjuk a lángot, belekeverjük a vajat és a sajt felét. A maradék sajtot tálalásnál a rizottó tetejére szórjuk. A rizottót a tányérra helyezzük, majd a kirántott és félbevágott húsokat a tetejére rakjuk.